Over mij

Mijn naam is Silvia van Dam. In mijn werkzame leven heb ik gewerkt in de muziek, de horeca, de zorg en nu ook als coach. Al deze ervaring en kwaliteiten kan ik gebruiken bij de begeleiding van mensen met een hulpvraag, levensvraag, handicap of stoornis. Verder heb ik veel ervaring in autisme.

Dus iedereen met een hulpvraag en/of levensvraag kan bij mij aankloppen. Ik ben zeer open-minded en van mening dat overal een oplossing voor te vinden is.

Ervaring zorg

Sinds 2002 werk ik in de zorg sector in het welzijnswerk. In 2002 ben ik begonnen met het begeleiden van ouderen met verschillende vormen van dementie. Ik werkte toen bij Stichting de Omring en studeerde daarnaast in Alkmaar aan de hogeschool Inholland. Later heb ik ook nog in Amsterdam hetzelfde werk gedaan bij Verzorgingshuis De Open Hof.

Van 2007 tot 2014 heb ik bij de stichting Leekerweide gewerkt. Ik begeleidde daar zowel kinderen als volwassenen met een beperking in hun thuissituatie. Dit werk doe ik nu als zelfstandige bij eigen cliënten.

Sinds 2006 werk ik bij een vrouw met het syndroom van Down. Zij woont zelfstandig. Mijn werk bestaat daar uit woonbegeleiding en activiteitenbegeleiding.

In 2012 heb ik mijn studie afgerond en ben ik officieel persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Buiten de functies die ik hierboven beschreven heb, heb ik ook ervaring op de dagbesteding met het begeleiden van groepen. Verder werk ik bij cliënten met BZW-begeleiding. Ik heb ervaring opgedaan op verschillende werkgebieden.

Coaching

In maart 2019 ben ik begonnen aan de opleiding tot coach. Dit omdat ik meer verdieping in mijn werk wilde, meer mensen wilde kunnen helpen en toe was aan een nieuwe uitdaging. Er zijn vele soorten van coaching. Sommigen overlappen elkaar ook. Ik heb me gespecialiseerd in autisme/HSP omdat ik daar al veel ervaring mee heb. Verder ben ik Life coach (bekijkt het hele leven), Mental coach (focust op gedachten en mindset), Personal coach (werkt een-op-een) en dus ook ASS/HSP coach. Ik heb inmiddels een half jaar ervaring als coach. Aan mijn certificering wordt gewerkt. Hiervoor moet ik eerst een bepaald aantal uren werken als coach. Zodra ik de certificering heb behaald, wordt dat hier op de site vermeldt. 

Muziek

Voor ik in de zorg sector ging werken ben ik werkzaam geweest in de muziek en horeca. Voor beide heb ik opleidingen gevolgd en veel ervaring opgedaan. Wat muziek betreft is zang mijn hoofdvak. Verder speel ik een beetje piano, cajon en dwarsfluit. In de horeca heb ik mijn diploma gehaald voor de bediening en sociale hygiëne en ook veel ervaring in de keuken opgedaan.

Creativiteit

Ik ben graag creatief bezig. Dingen die ik dan graag doe zijn: zingen, songs schrijven en opnemen, kleding naaien, haken, breien, knutselen, schilderen, koken en bakken. Mijn favoriete sporten zijn yoga, zwemmen en fietsen.