Ouderen

Thuisbegeleiding

Tegenwoordig blijven we, als we ouder worden, steeds langer zelfstandig thuis wonen. Alleen of met een partner. Soms kunt u niet meer alles zelf of is er bij één van de beide personen sprake van overbelasting doordat er intensieve zorg nodig is voor de partner. Er kan sprake zijn van allerlei beperkingen; bijvoorbeeld: men wordt slechter ter been of er is sprake van een vorm van dementie. We vinden het niet leuk om hierover te praten of na te denken, maar het kan allemaal gebeuren. Ik kan dan op verschillende momenten de zorg of begeleiding even overnemen om de gezonde partner te ontlasten.

Ouderen kunnen eenzaamheid ervaren of men kan niet meer zelfstandig de deur uit. Bij het beter participeren in de maatschappij kan ik u van dienst zijn. Als er sprake is van dementie is het heel belangrijk om het brein actief te houden. Hiervoor zijn allerlei leuke activiteiten en ook de dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen, koken en bijvoorbeeld de krant lezen kunnen hierbij helpen. Ook als u somatische klachten heeft en hulp nodig heeft, kan ik u helpen. Samen kunnen we kijken naar uw sociale netwerk en zoeken we naar oplossingen. Dit kan onder het genot van een kopje koffie of een fijne wandeling bij mooi weer, indien nodig in de rolstoel.

Het is van belang dat u er niet helemaal alleen voor komt te staan. Wellicht heeft u familie, vrienden of kennissen die u willen en kunnen helpen. Dat is heel prettig. Maar wellicht kan uw sociale netwerk niet alle hulp bieden die u nodig heeft. In dat geval bestaat de mogelijkheid om professionele hulp in te schakelen. Via de gemeente kunt u bijvoorbeeld hulp in de huishouding aanvragen en thuiszorg voor de ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen). Via de WMO kunt u ook hulp aanvragen om beter te kunnen participeren in de maatschappij. Zorgduet kan u hierbij van dienst zijn én de hulp bieden die u nodig heeft.

Financiering

Natuurlijk moet de zorg die ik bied ook betaald worden. Afhankelijk van uw financiële situatie kunt u daar bij de gemeente bij het WMO-loket een budget voor aanvragen. Meer informatie hierover kunt u op deze site vinden op de pagina’s WMO en Tarieven. Hier vindt u ook links naar sites die hierover meer informatie geven over mogelijke vergoedingen en hoe en waar u dit kunt aanvragen. Het is verstandig om hulp aan vrienden of familie te vragen. Samen weet men altijd meer. Ook kunt u contact met Zorgduet opnemen als u er niet uit komt.

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op.