18 jul

Mijn opleiding tot coach

In maart 2019 ben ik aan een opleiding begonnen voor coaching bij levensvragen. Al vanuit mijn huidige werk ben ik gespecialiseerd in autisme en HSP.

Al geruime tijd was ik aan het nadenken over bijscholing. Dat vind ik erg belangrijk en het was er best een beetje bij ingeschoten. Natuurlijk lees ik wel altijd artikelen en boeken over allerlei onderwerpen die ik tegenkom in mijn werk als begeleider. Maar ik wilde dit keer meer. Ik wilde ook verder, een hoger niveau en me verbreden in wat ik te bieden heb. Dus ben ik gaan zoeken op internet en heb ik met mensen in mijn omgeving gesproken wat zij van mijn idee├źn vonden. Uiteindelijk koos ik voor de ICM coachingsopleiding. En ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan.

In deze opleiding heb ik veel geleerd. Over aspecten binnen de psychologie, over gedrag bij mensen en patronen in je leven. Over hoe je iemand kunt ondersteunen in het veranderen daarvan. Ook over jezelf leren kennen door middel van oefeningen. Je dromen ontdekken, over hoeveel invloed positiviteit op je eigen gedrag kan hebben en hoe je in een positieve flow kunt komen. En nog veel meer… Te veel om op te noemen.

Om mijn diploma en NOBCO certificering te behalen, heb ik al als coach gewerkt. Dus nu vind ik het ook tijd om hier op mijn website aan iedereen te vertellen dat ik meer bied dan alleen begeleiding. Bovendien kan ik nu nog meer doelgroepen bedienen.

Wat heb ik als coach te bieden? Allereerst mijn lange ervaring in het werken met en voor mensen met een hulpvraag. Natuurlijk ligt dat bij coaching iets anders; het is geen hulpvraag, maar een coachingsvraag. Ik bied geen helpende hand, maar zoek samen met de coachee naar het pad wat zij/hij wil gaan bewandelen. Heb je levensvragen? Dan zal ik niet met antwoorden komen, maar met vragen om jou de antwoorden te laten vinden.

Verder neem ik mijn lange ervaring met het begeleiden van zowel kinderen en jongeren met een beperking en autisme mee, alsook mijn ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren met een hoog tot zeer hoog IQ en autisme.

In mijn omgeving ben ik al vaker mensen tegen gekomen die op volwassen leeftijd alsnog de diagnose autisme of hoogsensitief persoon (HSP) krijgen. Ik heb gemerkt dat dit heel wat impact kan hebben op iemand. Soms lukt het om daar zelf een weg in te vinden, soms is het ook fijn om er met iemand met verstand van autisme en coachingskwaliteiten over te praten. Die persoon ben ik.

Afgelopen vrijdag lag mijn Coachingsdiploma – EQA Practitioner Niveau (NOBCO) in de brievenbus. Nu kan ik zeker door met coachen, want ik ben officieel coach voor levensvragen. Iedereen kan bij mij terecht, maar ik ben gespecialiseerd in het coachen van jongeren en volwassenen met (vermoedelijk) autisme en HSP.

Bent u geïnteresseerd in een kennismakingsgesprek? Schroom niet en vul het contactformulier in of bel mij gewoon op.

Hopelijk tot gauw!